Peniaze, peniaze, peniaze

08.05.2015 09:22

Akoby sa cely svet točil okolo peňazí. Ak peniaze máš tak si "kráľ" a ak nie tak si chudák. Ono by to bolo v poriadku keby sa poctivou prácou dali tie peniaze aj poctivo zarobiť, ale...
Zarobíte peniaze a niekto Vám ich ukradne. Zaplatíte štátu peniaze aby sa o vás v chorobe alebo starobe postaral a nestane sa tak. Alebo si ich našetríte a potom neskôr vám povedia, že tie vaše našetrené peniaze už nemajú tú hodnotu ako pred rokmi ale oveľa nižšiu a že si za ne môžete kúpiť iba polovičku toho čo ste pôvodne chceli..... Poviete "to je realita, to je proste TAK" a pripadáte si príliš malý alebo slabý na to aby ste túto mega mašinériu mohol zmeniť.

Človek sa môže cítiť chytený do pasce, zamotaný do pavučiny a čím sa viac z tej pavučinovej pasce chce dostať, tým viac sa do nej zamotáva.

Ako z toho von?

 

Je to celkom jednoduché, presne tak ako je jednoduché keď chcete vreckovým nožíkom zničiť betónový desaťtonový blok. Ako? Tým nožíkom narušíte povrch, vytvoríte malú trhlinku v tom bloku a potom necháte pôsobiť obyčajnú vodu, ktorá vnikne do tej trhliny, v zime zamrzne, trhlina sa zväčší a potom viac a viac a viac. A po čase je ten betonový blok rozsypaný na kúsky.

 

Aj jednotlivec má veľkú silu, celkom určite väčšiu ako si dokáže predstaviť.

Ako na to? Rozhodnúť sa že niečo zmením. Jedna sekunda. A tá pavučina už má trhlinu.

Existuje spoločenstvo, kde sa pre výrobcu nábytku stáva jeho nábytok jeho platidlom, ktorým môže zaplatiť napríklad novú frézu, elektrikár si môže svojimi elektroinštaláciami zaplatiť napríklad nové vchodové dvere vo firme, projektant urobí projekt a týmto projektom si zaplat´ dovolenku.... Na toto sú v bartrovom spoločenstve zavedené bartrové (tovarové) platidlo. Také je to jednoduché. Začať používať aj "ine platobné prostriedky" - tovarové, ako tie, pomocou ktorých nás hŕstka mocných tohto sveta drží v hrsti a uťahuje nám slučku okolo krku.

 

Všimli ste si - koľko je okolo peňazí paniky? Zarobim peniaze - panika  aby som o ne neprišla. Nepodarí sa mi zarobiť peniaze - zase panika ako zaplatím účty, ako budem žiť. Chcem si založiť rodinu a mať vlastné bývanie - obavy či na nový byt dostanem pôžičku a potom 20 rokov obava či budem mať dosť peňazí na splátky a neprídem o strechu nad hlavou. Príde dedičské konanie, hneď je tu obava aby brat alebo sestra nedostali v rámci delenia o pár euro viac a keď sa tak stane, na roky alebo celý život sú dedičia rozhádaní...

 

Ako keby nás peniaze celkom ovládli.

Ako keď drogový dealer naučí ľudí vo svojom okolí brať drogy.  Na začiatku tie drogy ponúkne zadarmo a potom ich ponúkne veľmi lacno. A keď si na tú drogu človek zvykne a chce stále viac a viac, uź ho má ten dealer v hrsti a ten človek aby získal drogu je ochotný urobiť čokoľvek.

 

Chcete sa vymaniť z tej pavučiny čo ste do nej zamotaní a pocítiť kúsok slobody?

Život nemusí byť iba "ťažký" a k tomu "komplikovaný" alebo dokonca "vážny" alebo "smutný".

Môže to byť aj príjemná a veselá HRA.

 

Máte vo firme na sklade výrobky čo sa vám nedarí predať? Vytvorte si z tých výrobkov vstupom do bartrového spoločenstva Vaše tovarové platobné prostriedky a kúpte si za ne do firmy napríklad vysokozdvižný vozík.

 

Máte doma kosačku, ktorú už nepoužívate? Aj z nej si môžete vytvoriť vstupom do bartrového spoločenstva vaše tovarové platobné prostriedky a za ne si môžete domov kúpiť napríklad trampolínu pre deti alebo vnúčatá.

 

Veľa zážitkov a radosti z HRY !