Peniaze

07.04.2012 14:27

Čo sú vlastne peniaze? Jedna z definícií je –

„Peniaze sú myšlienka podporená dôverou“

 

 

Euro tiež niekto najprv vymyslel a potom pre túto menu získal dôveru ostatných – ľudí, národov.

 

Peniaze sú skvelé, hlavne keď ich človek . Ibaže málokto si uvedomí, že peniaze  (popri médiách) sú veľmi dobrým mocenským nástrojom, pomocou ktorých sa dajú ovládať ľudia. 

 

Niekedy to vyzerá ako zlý film, na ktorý pozeráme v kine. Je to hŕstka ľudí na tejto planéte, ktorí  hrajú túto stupídnu hru – posúvajú figúrky na svetovej šachovnici. No a súčasťou tejto šialenej hry sú krízy, vojny, atomové bomby, atď.  A  figúrky na tej šachovnici – to sme my.

 

Ľudia veria tomu, že potrebujú peniaze. A je to celkom takto pravda? Na raňajky máme praženicu alebo párky, nie desaťeurovku. Oblečené máme tričko a rifle, nie stoeurovky. Bývame v dome z tehiel, nie sú to papierové chalúpky z päťstoeuroviek. Tak čo naozaj chceme – peniaze alebo hodnoty?

 

Je tu skvelé riešenie, o ktorom ľudia ani netušia. Môžeme si vytvoriť naše vlastné peniaze, ktoré nie sú touto malou skupinou kontrolované. Môžeme ich vytvoriť koľkokoľvek chceme a môžeme ich použiť na čo chceme – na rozvoj našej ekonomiky, na náš lepší život.

 

A čo sú tie „naše“  peniaze? No predsa hodnoty, ktoré vieme vytvoriť, a ktoré sa stávajú pomocou batrového systému – peniazmi  ( bartrovými peniazmi). Výrobca nábytku si môže pomocou svojich výrobkov umiestnených do bartrového systému vyrobiť toľko bartrových peňazí koľko len chce.

 

No a potom ich môže použiť podľa svojho uváženia – na chod firmy, na modernizáciu, na rozvoj.  Záhradný architekt môže členom bartrového systému navrhnúť a zhotoviť záhrady a vytvoriť si tak toľko svojich peňazí – tiež koľko len chce.

 

Čo by ste vedeli ponúknuť a zarobiť si tak svoje vlastné peniaze?