Čo vidí nosorožec...

21.10.2013 14:48

 

Pozeráme na svet a vidíme ho - každý svojimi očami, ale v podstate ho vnímame svojou mysľou.

 

Celkom známy je príbeh, ktorý je známy vo viacerých verziách:

"Pán Baťa poslal 2 svojich predajcov do Afriky, aby zistili či sa tam opaltí vyvážať topánky. Nasledujúci deň dostal pán Baťa 2 správy. Jeden predajca mu oznámil že do Afriky nemá cenu voziť topánky, lebo je tam teplo, všetcia tam chodia bosí a nikto by tam topánky nekupoval. Od druhého predajcu dostal celkom inú správu - v Afrike nikto nenosí topánky - sú tam milióny potencionálnych zákazníkov, stačí tam voziť letné vzdušné modely topánok..."

 

 

Často je náš pohľad - fixovaný.

Bujné poprsie dievčiny na bilboarde priťahuje pohľady okoloidúcich vodičov - chlapcov a mužov. Nevnímajú dopravnú situáciu, dopravné značky, ani rýchlosť  na tachometri... Tie 2 kopčeky pekne vytvarovaného mäsa dokážu s mužmi divy
Ten pohľad zatemní myseľ.

 

 

Peniaze je tiež jednou z vecí ktorá zatemňuje ľiďom ich pohľad. Na peniazoch nie je síce nič zlé, ale menia ľudí. Kvôli peniazom sa stávajú bezcitní, často ľahostajní, iní zase vystrašení alebo jednoducho - nešťastní.

 

Je tu ale komunita ľudí a firiem, ktorí majú šancu a príležitosť - byť šťastnejší, slobodnejší. Prečo? Majú vlastné peniaze - bartrové eurá. Týchto bartrových peňazí si môžu vytvoriť - koľko chcú.

Pre výrobcu nábytku je jeho platidlom v tejto bartrovej komunite - nábytok.

Pre projektanta sú jeho platidlom - jeho projekty.

Upracte si komoru, špajzu, garáž, dieľňu .... Doteraz ste tam videli iba kopec vecí, ktoré už dávno nepoužívate. Odteraz tam už môžete uvidieť - kopec bartrových peňazí, za ktoré môžete mať novú kuchyňu, dovolenku pre svoju rodinu, alebo nové parkovisko pred Vašou firmou ...