Teraz je taká celkom aktuálna téma - voľby.

06.04.2014 15:11

Asi nie je politológ alebo komentátor, ktorý by sa k tejto téme nevyslovil.

Určite je veľa uhlov pohľadu na túto udalosť, ale jeden naviac určite nezaškodí.

V histórii ľudstva vždy keď boli ťažké časy tak sa ľudia zomkli, spojili a z mlčiacej väčšiny sa stal "meč a štít"

Pravdu povediac táto doba sa vyznačuje silným individualizmom, akoby človek padol do hlbokej apatie, keď rieši iba svioje bezprostredné okolie - seba a maximálne ešte tak najbližšia rodina a to je asi tak všetko.... A všetko čo je ďalej ako 1 meter od neho ako keby neexistovalo

Napadlo vás niekedy prečo a za akým účelom bol stvorený človek?  Aby jedol, spal, bavil sa a mal sa dobre?  A aby sme nezabudli na dôležitú vec a to je sex a plodenie detí.

Že by toto bolo všetko? ceĺý a úplný účel - prečo sme tu na zemi?

A čo keď je tým  hlavným účelom - pomáhať si navzájom a žiť život nielen pre seba ale aj pre ostatných?

A čo keď je iba jedna bytosť, ktorá má miliardy súčastí a podôb a každá jedna podoba má svoje hmotné telo? To ba bol ale veľký problém, pretože by me boli všetcia spolu vzájomne prepojení a keď sa stane niečo jednému človeku, ako keby "zomrela" jedna čiastočka u všetkých ostatných.

Blbosť?

A čo ak nie? Čo ak apatiou a ignorovaním čo sa deje "tam vonku" mimo mňa zabíjam sama seba?

Vyzerá že to asi nie je jedno čo sa deje "tam vonku" za múrmi môjho kráľovstva. Veď sa hovorí môj dom môj hrad - spolu s vysokými a pevnými múrmi okolo domu, okolo svojej duše.

Veľmi ma potešilo že sa slováci dokážu zomknúť a zmobilizovať nielen počas majtrovstiev sveta v hokeji, ale že sa zomkli aj v takej doteraz nudnej záležitosti ako sú voľby. Cítila som tú energiu na uliciach, v médiach, na internete - všade. Neuveriteľna sila, ktorá sa dala do pohybu. Klobúk dolu !!!

Takže sme spoločne dali svoj hlas pánovi Kiskovi, asi prvý náš prezident, ktorý bol zvolený s veľkým nadšením, a zároveň s veľkou nádejou v neho.

A viete o tom, že sú aj iné oblasti kde by sa mohli slováci zomknúť a zmobilizovať? Napríklad v oblasti podpory slovenských firiem, slovenských výrobcov. Veď dobre vieme že napríklad slovenské potraviny (vyrobené na Slovensku) vždy boli a aj stále sú veľmi kvalitné.
Práve na toto máme riešenie. Na Slovensku máme svoje vlastné - slovenské peniaze, pomocou ktorých sa dajú nakupovať práve kvalitné slovenské výrobky.

A  prečo by sme to mali robiť? Nakupovať kvalitné slovenské výrobky? Aby sme žili dôstojný život a aby sme tak pomohli nielen sebe ale aj tým ďalším.