Barter a sex?

05.06.2012 07:10

Barter je podľa slovníka – výmena.  Lepšie by sa ale hodilo BARTER  = ŽIVOT. Dieťa keď sa narodí, pije od matky mlieko a na výmenu dáva matke naspäť lásku, úsmev. Potom keď ide dieťa do školy – rodičia sa oňho starajú, na výmenu – naspäť dieťa domov nosí – výsledky svojho štúdia.


Tak podobne to platí aj pri susedských vzťahoch, pri vzťahoch na pracovisku – medzi kolegami, medzi zamestnancami a majiteľom firmy.

 

A ako je to s partnerskými vzťahmi, s láskou, sexom a milovaním? Nie je to náhodou tiež o výmenách? Keď dávam pozornosť, obdiv a lásku môjmu partnerovi, to isté – na výmenu dostávam naspäť. Keď počúvam a vnímam partnera – čo ho teší, čo ho trápi, aké má sny, ciele, plány, tak na výmenu dostanem to isté.

 

Myslíte, že je to iba „rozprávka“ ??? Pozriete sa okolo – a vidíte niečo iné ako to čo píšem? No to je možné. Je to preto, lebo k takýmto výmenám, aby mohli fungovať je potrebné, aby človek bol čestný – v prvom rade voči sebe, ale tiež voči ostatným – voči svojmu partnerovi, svojim deťom, svojim kolegom,  atď.


No a práve to je to asi najnádhernejšie na  výmenách (a aj na bartri). Sú skvelé, dokonca úžasné, ale iba dovtedy, kým je človek čestný a etický. Bartrovaniu cez bartrový systém sa darí a bude dariť iba v takej miere a iba dovtedy, kým účastníci toho systému budú čestní – kým  budú ponúkať kvalitné výrobky, budú poskytovať kvalitné služby.


Klasické peniaze . eurá, doláre, franky, jeny.... už boli veľmi dávno (postupne, nenápadne) zneužité a stále sú zneužívané – hlavne na ovládanie ľudí, národov... Je už verejným tajomstvom, že celosvetové peniaze nie sú ničím kryté. Sú to iba farebné papieriky.

 

Ťažko niekto naspäť vráti peniazom ich pôvodnú hodnotu, to už nie je možné. To je tak isto ako keby ste chceli zo šlapky čo „dá každému“, a ktorá sa takto živí celý život – aby z nej bola vzorná a milujúca manželka a matka.


O čistote, férovosti, a hlavne hodnote bartrových „peňazí“ nerozhoduje nikto iný ako – členovia bartrového systému, ktorého sú súčasťou.

 


Chcete používať peniaze, ktoré nemajú ďaleko od tej šlapky „na rohu“ – alebo – peniaze, ktoré majú hodnotu, pričom tú hodnotu im dávate – VY ???