Hľadáte bezpečie?

15.09.2013 15:54

Občas sa pýtam záujemcov na pohovoroch čo by v živote chceli dosiahnuť  a často je ich odpoveď - chcem byť v živote šťastný....

Často niečo hľadáme a vlastne nevieme čo. Ľudia hľadajú ŠŤASTIE a túžia po ňom, tiež hľadajú LÁSKU a sú sklamaní, že ju nevedia nájsť, alebo sú nešťastní keď majú pocit, že ju stratili.

 

Možno bude problém v tom, že ľudia presne nevedia čo je to skutočné šťastie, čo to vlastne hľadajú a tak to prirodzene - nevedia nájsť.

 

Veľmi často hľadáme v živote ISTOTY A BEZPEČIE. Niekto sa cíti v bezpečí za hrubými múrmi svojho domu, iný sa zas cíti v bezpečí keď má na účte zopár miliónov - na horšie časy, niektoré ženy sa cítia bezpečne keď sa dobre vydajú - za muža čo dobre zarába a čo sa o nich dobre postará....

Sto ľudí a zároveň sto rôznych predstáv o tom čo je to BEZPEČIE - pre každého niečo iné.

 

Väčšinou sa nám spája bezpečie a istota s niečím hmotným ale je to naozaj tak ?

 

Nie je to náhodou tak že hľadáme POCIT  bezpečia, bezpečné PROSTREDIE? O ten dom s hrubými múrmi môžeme ľahko prísť, aj o tie milióny na účte môžeme prísť zo dňa na deň.

 

Skutočný priateľ je ale priateľom NAVŽDY – preto je skutočný – lebo je s Vami vždy a za každých okolností a nikdy nezradí.


Aj znalosti a skúsenosti,  ktoré človek má a pomocou ktorých si vie kedykoľvek zebezpečiť stravu a strechu nad hlavou - tie mu tiež NIKDY nikto nezoberie.


Ešte donedávna bolo aj manželstvo a rodina – spoľahlivý a bezpečný prístav, ktorý mal chrániť pred akoukoľvek búrkou. Preto bolo súčasťou manželského sľubu - že partnerstvo bude "V DOBROM I ZLOM, V ZDRAVÍ I CHOROBE" .....

 

Bartrovanie a účasť v bartrovom systéme - je tiež súčasťou budovania bezpečného prostredia. Keď klient nakúpi u iného klienta bartrového systému, má istotu, že zas iný klient bartrového systému nakúpi u neho !!!

 

Bartrovanie je niečo podobné ako mať dobrého suseda. Ja pomôžem susedovi keď potrebuje poorať veľkú záhradu, on mi zase pomôže keď sa mi pokazí kosačka a preňho ako elektrikára je tá oprava hračka.

 

Každý vidí a vníma bezpečie inak a každý má právo si pre seba bezpečie zadefinovať -ako chce ...

Čo vy na to?