Ak existuje BOH tak kde je?

24.06.2015 09:19

 

Asi každého človeka  aspoň raz za život napadne otázka - existuje boh?

Vidíme nejaké nešťastie a pýtame sa sami seba - to nie je možné ak boh existuje, že by toto dopustil...

Okolo existencie alebo neexistencie boha existuje veľa mýtov, veľa dohadov, veľa rozporuplných tvrdení, z ktorých niektoré sú "pre" a zas iné sú presne naopak "proti"

A možno je to celkom inak.

Čo keď sa BOH skladá z miliárd čiastočiek a každý z nás je jednou takouto čiastočkou ? Šialené ?

 

Pred tisíckami rokov by boli celkom určite úvahy o cestovaní do vesmíru tiež šialené. Alebo predstava že by nejaké ochorenie vzniklo ako dôsledok nejakého problému v ľudskej mysli, čo je teraz už celkom jasné že veľa chorôb je psychosomatických ( inak povedané "čo myseľ spôsobuje svojmu telu" )

 

Ak by me iba na chvíľku pripustili že táto "šialená" myšlienka že každý z nás je maličkou súčasťou velkého celku, tak potom každý spor so susedom, každá hádka s manželom atď je potom boj samého so sebou.

Neviem či by si niekto ochotne a dobrovoľne odrezal kus prsta. Ak ale ide vojak do nejakej nezmyselnej vojny a v nej zabije 100 "nepriateľských" vojakov, tak je to podobné akoby si sám sebe odrezal kus toho svojho prsta.

 

Keď pozerám okolo seba tak vidím - nepriateľstvo, nevraživosť, závisť, podvody, nevery, honba za peniazmi často za akúkoľvek cenu.

 

Ale tiež vidím aj to ako úžasní skvelí ľudia dobrovoľníci zbierajú odpadky v lesoch a čistia tak les, vidím ďalších ľudí ako organizujú Bezpeňažné zóny kde ľudia donesú veci ktoré nepotrebujú a prídu tam ľudia čo žijú biedne a zoberú si tam veci, ktoré im  pomôžu žiť aspoň trochu dôstojný život.

 

Keď to zoberieme z pohľadu ekonomiky, prečo by sme takéto niečo nemohli vytvoriť na Slovensku?

Ak zoberieme že sme každý z nás - občan, podnikateľ, žena, muž, mladý, starý... súčasťou celku, čo keby sme sa každý z nás, každý koľko vie a môže pričinili o prosperitu a funkčnosť tohoto celku?

Šialené? Možno áno a možno nie.

Každý z nás (či je to firma, podnikateľ alebo občan) niečo vie - urobiť, opraviť, vyrobiť.

Takmer každý z nás niečo má - čo nepotrebuje, čo nevyužíva, čo mu leží ladom na dvore, doma v skrini, čo mu zavadzia v kôlni, v garáži, v pivnici....

Podnikatelia majú zas nepredané výrobky na sklade, stroje ktoré vyrábajú ledva na jednu smenu, priestory na prenájom ktoré sú bez nájomcov. Sú zamestnanci, krorí by boli ochotní roviť aj viac, ak by si mohli zarobiť...

 

ALE

 

Nie je v ekonomike v obehu dosť peňazí, nenakupuje sa, kupujú sa hlavne lacné veci, hoci by sa aj veľa tovarov, produktov alebo služieb aj človeku hodilo....

Žijeme pri jazere a nemôžeme sa napiť.

Ľudia sme často veľmi zvláštni. Skvelé riešenia čo máme priamo pred nosom NEVIDÍME.

Existuje profesionálna bartrová spoločnosť SuperBarter.sk kde je toto všetko možné!

 

Neveríte?

Presvečte sa sami.

www.superbarter.sk