Darí sa Vám plniť Vaše ciele a sny?

08.04.2012 21:12

Je to ťažké alebo to môže byť veľmi jednoduché?

Ľudia majú sny, ciele, majú svoje plány. Niektoré sa im darí splniť a dosiahnuť a niektoré zase nie. Potom si dajú k tomu, prečo sa im tie ciele nepodarí dosiahnuť, nejaké vysvetlenie – prečo to nešlo, kto všetko sa „postaral“ o to, aby sa tie ciele nenaplnili...

 

Pozeráme na človeka, ktorému sa stále nedarí naučiť po anglicky, pričom stále seba a aj ostatných presviedča o tom, že toto je jeho cieľ. Je to jeho skutočný cieľ?

 

No stačí sa dobre pozrieť na jeho život - čo naozaj robí a ľahko zistíme čo sú jeho skutočné ciele. Ak každú voľnú chviľku trávi s priateľmi hraním biliardu, tak jeho skutočným cieľom je – byť uznávaným hráčom biliardu.

 

No a čo s tým?  Povedať si „UROBÍM TO“  a urobiť to.

 

Keď sa na to pozriete, tie najgeniálnejšie veci a riešenia boli a sú vždy veľmi jednoduché.


Veď keď len zoberieme partnerské vzťahy. Aké jednoduché by to bolo keby boli partneri voči sebe úprimní a čestní, a samozrejme aby sa aj voči sebe tak chovali  – aby mohli byť čestní a úprimní (asi ťažko môže byť manžel voči svojej manželke úprimný, keď si nájde milenku alebo ťažko môže byť manželka úprimná voči manželovi - keď minie rodinné úspory na vybavenie svojho šatníka drahými značkovými modelmi, ktorým nevedela odolať)


Alebo, viete čo hovoria japonci, prečo sú tak veľmi presní, dochvíľni a disciplinovaní? Lebo byť presný, dochvíľny a disciplinovaný - je to najlacnejšie riešenie. Byť nepresný prináša iba samé komplikácie a nepríjemnosti, a tiež je to aj drahé – drahšie ak sa tá vec urobí poriadne – a na prvý krát.,

 

Takéto je to celé celkom jednoduché.