Hodnoty v tejto dobe – pre mladých a aj starších

04.04.2012 17:15

Ľudia bartrujú dennodenne, a väčšina z nich o tom ani nevie. Keď susedovi pomôžete zvážať z hory drevo a on Vám za odmenu potom prinesie demižón slivovice, vlastne ste bartrovali. Barter vytvára vzťahy. Barter sú reálne hodnoty.

 

Skutočné hodnoty ako sú dobré vzťahy (nemyslím tým vzťahy na základe úplatkov alebo vzťahy kvôli nejakému prospechu) a tiež hodnoty v podobe kvalitných výrobkov alebo kvalitne urobenej služby – toto je možno v tejto dobe už zabudnutý pojem.

 

Teraz sa skôr veľa vecí posudzuje a hodnotí cez peniaze – kto ich a kto nemá.  Kupujeme cez e-shopy, chodíme na „čety“ kde sa „poznáme“ cez nicky, sex orgazmus máme cez online stránky.

 

Nemám vôbec nič proti internetu a moderným informačným technológiám, ani nemám nič voči peniazom. Ja ale stále verím na klasické hodnoty  porozumenie, čestnosť, vernosť – partnerovi a aj svojim zásadám. Stretnúť sa s kamarátkou a úprimne sa porozprávať o živote, tiež si na tržnici kúpiť čerstvú zeleninu od človeka čo ju dopestoval a je hrdý na svoju úrodu. To sú pre mňa skutočné vzťahy a hodnoty.

 

Napíšte na túto tému – čo sú a čo nie sú pre Vás hodnoty – svoj názor. Váš názor je pre mňa dôležitý a je to pre mňa hodnota.