Nezabudnite na Leonarda

14.07.2013 16:36


A teraz na spestrenie trochu sci-fi...


Keď sa mi jeden čas nedarilo v práci, chodila som domov rozmrzelá a neúspechy z práce som si nosila domov a prenášala som to doma – na deti a manžela. Ako sa to zhoršovalo doma, zase napätie z domu som si priniesla každé ráno do práce, a tak aj v práci to išlo dole vodou...


Toto ale nie je sci-fi, skôr každodenná realita veľkého množstva bežných ľudí... Možno aj vy takých ľudí poznáte čo občas žijú takýto život.
Napadlo Vás niekedy či toto „prepojenie“ nemá aj širšie súvislosti – ako iba prelínanie sa rôznych oblastí života – toho istého človeka?


Wikipédia: Motýlí efekt alebo efekt motýlieho krídla  je odvodený od predstavy, že aj niečo tak malé, ako je trepotanie motýlích krídiel, môže v konečnom dôsledku vyvolať tornádo napríklad aj niekde na druhej strane Zeme. Tento pojem prvýkrát použil Edward Lorenz 29. decembra 1979 na svojej prednáške “Predictability: Does the flap of a butterfly’s wings in Brazil set off a tornado in Texas?” na zasadnutí Americkej asociácie pre pokrok vo vede vo Washingtone, USA.

 

 

A toto Vám už pripadá tak trochu šialené?

 

Čo ak naozaj existuje nejaká SILA, energia alebo vlnenie, pomocou ktorej sme tu na zemi všetci prepojení do jedného celku?
Veľa vecí sa v minulosti zdalo šialených a čas ukázal že to vôbec nebolo šialené, iba tí ľudia vedeli a „videli“ viac ako tí ostatní...


Spomeňte si napríklad na Leonarda da Vinci. Vo svojej dobe ho mnohí považovali za fantastu a dokonca za blázna. Súčasní vedci zostrojili postupne všetky Leonardove vynálezy a zistili – že všetky sú realizovateľné a aj použiteľné.

 

Tak ako je to s tou prepojenosťou? Ste si celkom istí že to nie je možné?

 

 

Ak si nie ste istí na 100%, iba na 99%, tak potom na tom niečo bude.

 

Keď urobím niečo čo nie je fér, má to dopad na všetkých ostatných, a tým pádom spätne – aj na mňa.
Funguje to ale aj naopak. Ak urobím niekde niečo – dobré, niekomu pomôžem, pomôžem zároveň všetkým a aj – sebe.
Je to teda sci-fi alebo nie?

 

NEZABUDNITE NA LEONARDA...