Musím to mať

13.05.2013 17:45


Už sa vám to niekedy stalo?

Je večer 10 hodín a dostanete obrovskú chuť na niečo sladké. Nutkavé pokušenie, ktoré Vás začne ovládať.  Potom si poviete "NIE NIE NIE" ! ale čím viac s tým bojujete, tým je to horšie! No a nakoniec neodoláte .... Chvíľka vzrušenia  a slasti a potom ... to je jedno čo bude potom.

Muž - dobyvateľ, zrazu zbadá krásnu ženu. Túto MUSÍM mať! MUSÍM MUSÍM MUSÍM! " Ale veď mám úžasnú rodinu, manželku, deti, priateľov ... " No a čo ! Pokušenie je príliš veľké.

 


Čokoláda, jedlo, alkohol, drogy, sex.... Toto MUSÍM mať, toto NESMIEM  mať.... a všetko ostatné ide bokom....

A ako je to s peniazmi? Nepatria aj oni do tejto kategórie? Tí čo peniaze nemajú, sú z toho zúfalí a tí čo ich zase majú, tých zas často  peniaze ovládnu a sú ochotní kvôli hromadeniu ďalších a ďalšich peňazí urobiť hocičo.

Je to ako s riekou, ktorá si plynie prirodzene svojím korytom, ktoré si sama vytvorila - v súlade s prírodou a rovnováhou v prírode. Je radosť sa na takú rieku pozerať a počuť ako šumí, žblnká na kamienkoch alebo padá do hĺbky ako vodopád. Cítiť z nej pokoj a zároveň aj obrovskú silu a energiu.

Akékoľvek priehrady a umelo vytvorené korytá jej uberajú na jej kráse a aj sile. Tadiaľto musíš tiecť a tadiaľto zase tiecť nesmieš! A čo bude s prírodou a rovnováhou v prírode? No a čo.....

Čo je vlastne správne?

Dať si tú čokoládu alebo nie? Užiť si chvíľkové dobrodružstvo s milenkou alebo nie? Opiť sa do nemoty a na chviľku zabudnúť na drsnú realitu doma či v práci?

Správne je to čo nebude bolieť ani mňa ale ani ďalšich na kom mi záleží, mať svoju istotu, svoje zásady, svoju hrdosť a česť, ísť za svojimi cieľmi, ktoré ostatným neškodia ale pomáhajú.

Presne ako tá rieka čo majestátne tečie údolím k svojmu cieľu.