Našla som Šťastnú krajinu - fakt nekecám

06.08.2013 15:42

 

Rozhodli sme sa s manželom že pôjdeme na krátku dovolenku k rodičom do Čiech a popri tom sme so sebou zobrali aj vnúčatká, aby sme si ich trošku užili. Program celej dovolenky bol zameraný na deti, aby si to hlavne oni užili, a pravdu povediac aj my s nimi.

 

Dostali sme tip na obec Radoslavice, kde sa nachádza obrovské ihrisko pre deti a volá sa ŠŤASTNÁ ZEMĚ. Sú tam desiatky atrakcií, ktoré je problém stihnúť za jeden deň vsetky vyskúšať,  na všetkých sa pohrať a vyblázniť sa!

 

 

Hneď na začiatku nás prekvapilo, keď nám pani v pokladni oznámila, že sa za niektoré atrakcie v rámci areálu platí - ŠTVORLÍSTKAMI. Asi sme museli vyzerať dosť prekvapene, lebo sa pani v pokladni pustila do vysvetľovania.

 

ŠTVORLÍSTOK je platidlo, ktorým sa platí v rámci areálu. Je to pre návštevníkov spestrenie pobytu v areáli ale nielen to !!!

 

 

Život nie je o peniazoch, je o hodnotách - materiálnych ale hlavne duchových. Sú veci, ktoré sa žiadnymi peniazmi nedajú zaplatiť - a to je detský úsmev a radosť. Skúste dať dieťaťu 100 eur - či bude z tých 100 eur šťastné... A zoberte ho na preliezačku so šmýkalkou....

 

Nedávno som videla zaujímavý film o domorodom kmeni, ktorý žil na princípe výmenného hospodárenia 40.000 rokov a žil - bez vojen, násilia a nenávisti. Potom tento kmeň prišiel do kontaktu s "civilizáciou" a peniazmi. Vznikla závisť, nepriateľstvo, násilie,....

 

Peniaze nie sú zlé - do okamihu kým nie sú zneužité - na manipuláciu ľudí a ich zotročovanie.

Myslíte že je "platenie štvorlístkami" celkom šialené?

 

Prečo by musela prísť planetárna katastrofa, aby sme si uvedomili tie skutočné hodnoty?