Nevinne pichnutie

17.08.2013 21:43

 

Pred pár dňami ma niečo poštípalo na členku na nohe. Najprv to bola taká malá červená bodka, trochu to svrbelo. Ďalší deň som už mala celý členok opuchnutý, okolo tej bodky kde ma tá potvora poštípala som už mala červený fľak a silný zápal.

Teraz rozmýšľam čo s tým- čakať čo sa bude diať ďalej a pozerať sa ako sa to bude celé vyvíjať ďalej - či si s tým moje telo poradí alebo nie... Alebo ísť k lekárovi a niečo s tým UROBIŤ.

 

Veľmi často sa prizeráme ako sa niečo zhoršuje a nič s tým nerobíme. Buď je to obrovská naivita že to síce VIDÍME, ale čakáme že sa to SAMO nejako vyrieši. Alebo to proste nevidíme alebo nevnímame, že sa deje niečo čo nie je v poriadku. Hovorí sa tomu apatia.

 

 

Vyzerá to tak,  že je teraz veľa ľudí v apatii. Chodia do práce a z práce, zarobia peniaze na nájom, potraviny a základné nevyhnutné potreby, popri tom našporia na jednu letnú dovolenku. Poobede si zájdu s priateľmi na povečko alebo idú na zahradku poliať kvietky a zeleninu. A to im stačí.

 

Žijeme na Slovensku, ktoré patrtí k najkrajším krajinám v Európe a možno aj na svete. Máme tu krásne hory a lesy, nížiny, jazerá, plesá, jaskyne, vodné gejzíry. Tiež tu máme hrady, zámky, remeslá ktoré majú stáročnú tradíciu...

 

Slovenská ekonomika celkom isto ide dole vodou. Jedna vec sú táraniny politikov. Druhá vec je veľkosť nákupu v potravinách  a obsah koľko je v tom košíku kvalitných potravín - pred 10-timi rokmi a teraz! To je denno denná realita a sila ekonomiky na Slovensku.

 

Vidia to ľudia na Slovensku? Vidia to slovenskí podnikatelia?

 

Ak to vidia - čo s tým robia??! Okrem toho že oni a ich deti a vnúčatá utekajú za hranice - do "lepšieho"

 

Veľa vecí vyzerá najprv nenápadne a keď už je to naozaj vážne, už býva neskoro.