Chrobák Vrecúško (Pytlík)

28.10.2013 09:25

 

Skúste sa na dedine rozhodnúť že si idete vymurovať plot a zrazu vám budú všetci radiť - ako to máte urobiť.

Alebo rozhodnutie schudnúť, všetky kamarátky vam dajú "zaručené" rady - ako na to (s tým že ani jedna podľa tej zaručenej metódy neschudla...)

 

 

Je celkom zaujímavé ako veľmi sú ľudia povrchní a ako málo sa snažia veciam naozaj porozumieť. A to sa netýka iba výstavby plotu alebo schudnutia prebytočných kíl. Týka sa to vážnejších a dôležitejších vecí, napríklad nášho zdravia.  Veľa ľudí vymetá čakárne všetkých možných ordinácií a s maximálnou vážnosťou riešia mastičkami kožný problém hoci tušia že ten skutočný problém je niekde inde.... možno im poriadne nefunguje niektorý z orgánov v tele, alebo je ten problém ešte niekde inde, v jeho mysli. A ak človek rieši kožu a  problém je inde, logicky to nemôže fungovať.

 

Celkom zreteľné je to aj v citových oblastiach ako je láska, šťastie, partnerský vzťah alebo manželstvo. Túžime po šťastí, po láske, po skvelom partnerskom vzťahu alebo manželstve... a pritom nevieme čo je to v skutočnosti láska alebo šťastie.

 

Skúste doplniť: "Skutočné šťastie je keď ..... " a porozmýšľajte o tom či to čo ste doplnili je naozaj SKUTOČNÉ šťastie.

 

Súčasťou akéhokoľvek vzťahu by asi malo byť POROZUMENIE. Skvelé, je to tak - ale ČO JE TO - porozumenie?


Vediet robiť partnerovi bútľavú vŕbu a pomôcť mu vyliať si svoj žiaľ alebo krivdu čo sa mu stala?

Alebo mu prepáčiť a tolerovať všetky jeho chyby a prehrešky - či už malé alebo aj tie najväčšie - aby ich mohol robiť stále znovu a znovu?
Alebo súhlasiť so všetkým čo partner povie - nech by to bolo čokoľvek?

 

 

Niečo veľmi podobné je to s peniazmi. Stávajú sa alfou aj omegou nášho života a pritom im poriadne nerozumieme. Keby sme im totiž SKUTOČNE rozumeli, žiaden problém by predsa  neexistoval!

 

Poviete - je teraz veľmi rýchla doba, nie je čas  sa o veci zaujímať do hĺbky! Celkom určite nie je čas zaujímať sa o všetko, ale zaujímať sa o tie HLAVNÉ, na to by sme si asi čas mohli nájsť.

 

Keď vieme že náš život závisí od krvi, ktorá nám koluje v žilách, tak je celkom dobré postarať sa aby sme jej mali v tele dostatok a tiež v potrebnej kvalite.

 

Ak sú krvou a obeživom ekonomiky peniaze (a tiež od nich závisí náš život) tiež by bolo dobré sa o ne viac zaujímať! a POROZUMIEŤ im.

 

KEĎ im človek POROZUMIE, nebude mať ani ten najmenší problém ich zarobiť a tiež účelne použiť - na dosiahnutie svojho SKUTOČNÉHO šťastia.