Aký je rozdiel medzi šťastím a šťastím?

26.06.2013 19:40


Napadlo vás niekedy čo je - SLOVO?  Fyzik povie - vibrácia hlasiviek. Učiteľ, čo učí slovenčinu povie - že je to základná stavebná jednotka vo vete. ...

100 ľudí, 100 pohľadov, 100 definícií.   Slovo tiež môže byť  - symbol NIEČOHO.

ŠŤASTIE- čo sa Vám vybavilo?

Prvý bozk s vysnívanou milovanou osobou? Narodenie prvého dieťaťa? Získanie výhodnej hypotéky? Krach konkurencie?

Všetko je to ŠŤASTIE a každý má to svoje - šťastie.

Barter je tiež -SLOVO! A toto slovo môže mať veľa významov,

Keď ma pohladí milovaná bytosť a ja jej to pohladenie oplatím - je to v podstate "barter". Keď pomôžem susedovi odtiahnuť napojazdné auto do servisu. a on mi potom za to donesie chutné mäsko zo zabíjačky - tiež sme bartrovali.

Mimochodom - nepripomína Vám barter heslo "ŽI  - A NECHAJ ŽIŤ?"

A keď ponúknem na výmenu firmám čo sú v bartrovom systéme brúsne kotúče, ktorých  mám kopec na sklade ( bola tam výhodná cena pri veľkom odbere) a naspäť na výmenu si dám cez bartrový systém nainštalovať zabezpečovacie zariadenie do firmy - to je tiež barter

Bartrom sa dá veľa pomôcť ale aj veľa - poškodiť.

To je podobné ako s ohňom. Oheň môže byť "dobrý sluha ale aj zlý pán". Keď vie človek s ohňom zaobchádzať, tak si na ohni môže upiecť dobrú večeru. Keď ho ale nevie ovládať, nerozumie mu, môže mu zhorieť celý dom.

Je veľmi dobré - porozumieť bartru a naučiť sa s ním pracovať, aby bol barter "dobrý sluha" a nie "zlý pán"

V čase keď reálnych eur je v obehu príliš málo aby mohli ľudia slušne žiť a podnikatlia úspešne podnikať, je prinajmenšom veľmi rozumné vedieť ako sa dajú  "bartrové eurá" zarobiť a potom ako sa dajú "bartrové eurá" aj  účelne použiť.