Kde bolo, tam bolo, za siedmimi horami...

27.03.2013 15:00

Kde bolo tam bolo, žil jeden chlapec, ktorý miloval autá. Autíčka boli jeho najmilšie hračky, vedel sa s nimi hrať celý deň. Bolo celkom jasné, že keď vyrastie, bude z neho automechanik.


Každé ráno sa tešil do práce a vôbec mu nevadilo keď si musel privstať a ísť do práce ráno ešte za tmy. Veď ho v práci čakali jeho milované autá. Najšťastnejší bol, keď opravil "neopraviteľné" auto, keď to už všetcia automechanici na okolí vzdali, že to auto sa opraviť nedá a jemu sa to podarilo. Bolo to tým, že tie autá mal naozaj rád, že im rozumel. Najšťastnejšie okamihy boli preňho vtedy, keď opravené auto naštartoval a to si priadlo ako spokojné mačiatko.

 

Často sa hovorí o ľuďoch  na ktorých sa usmiala šťastena že "komu pánboh, tomu všetcia svätí" a tak to bolo aj s ním.

 

Okrem toho že o ňom išiel široko ďaleko chýr že neexistuje auto, ktoré by nevedel opraviť, a skúsení automechanici iba neveriacky krútili hlavami ako  je toto možné, tento chlapec stretol - lásku svojho života. Nebola to obyčajná dievčina, bola to víla z jeho snov, pretože okrem toho že bola krásna a múdra, mala rada - autá. Náhoda? Vôbec nie! 

Ibaže jedného dňa sa zatiahli mraky a stalo sa niečo veľmi veľmi zlé. Autoservis kde pracoval skrachoval a on zostal bez svojich milovaných áut. Bol nešťastný, zúfalý - čo teraz. Mal ale šťastie, pretože pri ňom stála jeho víla.

 

Pošepkala mu, aby si otvoril svoju vlastnú dielňu a tam bude zase môcť opravovať svoje milované autíčka. Nebolo to vôbec ľahké, ale kto má vedľa seba takú krásnu a hlavne múdru vílu ako on, ten sa nestratí.

 

Táto jeho víla mu pomohla nájsť banku, kde mu na začiatok pomohli zaplatiť časť zariadení, ktoré potreboval. Stále to ale bolo málo a ešte veľa vecí do toho servisu chýbalo. Keďže ale táto víla nebola iba krásna ale aj múdra, našla preňho  skvelé - rozprávkové riešenie. Našla spoločnosť, ktorá mu zvyšné chýbajúce veci zariadila, a to tak, že si ich postupne mohol odpracovať - tým, že pre tú spoločnosť - keď mal voľno- opravoval autá.

 

Krásna rozprávka? Asi vás sklamem. To nebola rozprávka. To bol skutočný príbeh - nášho klienta.