Skúsenosti iných sú cenné

16.09.2012 16:42

Veľa podnikateľov, s ktorými sa stretávam zaujíma – kto už bartruje a hlavne AKO bartruje, či mu barter pomohol a hlavne - ako mu barter pomohol.

 

Ľudia sme už takí – to čo je dobré, to berieme ako samozrejmé, že to tak má byť. Skôr hovoríme o negatívnych veciach – to vyzerá zaujímavejšie. Ľudí zaujímajú senzácie.

 

Tak ja túto „tradíciu“ naruším a porozprávam Vám  niečo – pozitívne.

 

Začínajúci podnikateľ to vôbec nemá ľahké. Pre banky je nezaujímavý, pretože nemá históriu firmy a zvyčajne ešte nič nevybudoval, tak nemá ani majetok... Vyzerá to ako neriešiteľný problém.

 

Takéhoto začínajúceho podnikateľa som poznala pred časom. Rozhodol sa podnikať a oblasti – opravy áut. Prenajal si priestory, potreboval ale tieto priestory zariadiť – zdviháky, náradie, testovacie zariadenia, no a popri tom – zariadenie prijímacej kancelárie.

 

Toto všetko sa podarilo tomuto podnikateľovi zabezpečiť cez barter

Zároveň sme sa dohodli na „splatení“ tohto závazku voči bartrovému systému – službami – servisovaním áut pre ďalších klientov bartrového systému.


Zároveň si tento podnikateľ zariadil svoj autoservis a zároveň si splátkami (opravami áut) – vyťažoval svoje voľné kapacity, ktoré nemal celkom vyťažené.

Okrem toho sa po čase tento podnikateľ začal venovať aj dovozu jazdených áut, niektoré z nich tiež ponúkol klientom batrového systému – a čo za to? Oženil sa a cez barter si postavil veľmi pekný rodinný dom pre seba a svoju rodinu.

 

Vyzerá to ako rozprávka?

 

Nebudete veriť – nie je to rozprávka. Je to reálny príbeh úspešného podnikateľa z Trenčína. Aj keď nemal začiatky ľahké, teraz sa mu darí veľmi dobre, stavia si už vlastný autoservis. A stále bartruje. Nie preto že by nemal peniaze alebo ich nevedel zarobiť. Bartruje preto, lebo je to preňho stále zaujímavé a hlavne – výhodné.

 

Ak budete mať záujem, rada Vás s ním zoznámim :-)