Hrdí slováci

16.09.2012 16:24

Majstrovstvá sveta v hokeji. Susedia sa stretávajú a spoločne sledujú zápasy, mladí sa stretávajú na námestiach a pozerajú zápasy na veľkoplošných obrazovkách. Z okien sú vyvesené slovenské zástavy, autá sú vyzdobené  slovenskými vlajočkami. Slováci sú hrdí na to – že sú slováci. Srdcia slovákov bijú pre Slovensko. Cítime tú silu, akoby sa sila každého jednotlivca zliala do jednej spoločnej  – obrovskej.

 

Majstrovstvá skončia, príde zase šedá realita, ráno do práce, večer z práce. Cestou z práce nakúpiť v Supermarkete – francúzske kaleráby, brazílsky karfiol, čínsky med, poľské maso.

 

Kde zmizla hrdosť – na seba samého? Hrdosť že sme slováci ? A kde je hrdosť na Slovensko, kde vyrástli tí skvelí hokejisti, čo nám priniesli striebro z majstrovstiev? A nielen oni, ale veľa ďalších úžasných osobností zo Slovenska, ktorých pozná celý svet.

 

Majstrovstvá sveta – to bol dobrý štart na nácvik hrdosti – nemyslíte? A čo keby sme boli hrdí na zručnosť a šikovnosť našich výrobcov syrov. Alebo čo takto byť hrdý na našu krásnu krajinu a prírodu a každý rok počas dovolenky spoznať kúsok tejto nádhery čo tu máme?

 

Bartrová spoločnosť je správcom bartrového koša, kde může podnikateľ  ponuknuť  svoje – slovenské - výrobky alebo služby. A zase si vyberie z tohto koša naspäť zase – slovenské výrobky alebo služby. Niekedy nemusia byť tieto výrobky najlacnejšie (napríklad tie čínske budú zrejme lacnejšie) ale sú slovenské.

 

Jedli ste v poslednej dobe domáci kozí syr zo slovenskej farmy? Alebo praženicu z domácich vajec? Prečo by ste si takýto slovenský luxus nemohli dovoliť hocikedy? Je to iba na rozhodnutí.

 

Nemáte na ten slovenský „luxus“ peniaze? NEVADÍ. Poradíme Vám ako na to.