Strácame pôdu pod nohami

08.08.2012 11:49

Všimli ste si že ľudia strácajú čím ďalej viac podu pod nohami? Strácajú piliere o ktoré by sa mohli oprieť.

 

Kedysi keď mal človek prácu (a neurobil v tej práci nejakú veľkú somarinu) tak mal túto prácu – istú, vačšinou až do dochodku. Keď si chlap našiel ženu, zobrali sa, vytvorili spolu rodinu a mohli mať deti, mohli si postaviť dom...

 

Teraz ľudia hľadajú istoty všade možne ale to hľadanie je vcelku náročné, keď nevedia – ČO hľadať  a KDE to hľadať.

 

No a možno je to celkom jednoduché. Veľmi často totiž tie správne riešenia sú celkom jednoduché a máme ich pár centimetrov od vlastného nosa.

To o čo sa možeme oprieť a je to pevnejšie ako tá najvačšia skala – sme my sami – naše zásady, naša sebaúcta, naša istota samého v seba.

 

No a ešte o čo sa dá oprieť, v zmysle podnikania? No predsa o HODNOTY, ktoré dokážeme vytvoriť. Keď viem upiecť skvelý koláč, tak mám vyhrané, pretože si za tento koláč možem vymeniť (pri troche šikovnosti) čokoľvek, čo nevyhnutne potrebujem pre svoj život. Keď ale neviem nič kvalitné a hodnotné vyrobiť alebo poskytnúť kvalitnú službu, a čakám na to či moj výherný lós čo som si kúpila vyhrá alebo nie, tak to je PROBLÉM.

 

Barter je pre ľudí, čo vedia tvoriť hodnoty, a je to pre nich veľká pomoc a podpora. Barter je pre ľudí a podnikateľov, ktorí sú dobrí a chcú byť LEPŠÍ