Boli sme stvorení žiť v pároch.

26.06.2012 11:10

Boli sme stvorení žiť v pároch. A to nie je všetko, tiež sme boli stvorení – aby sme žili v skupinách. Akákoľvek skupina môže fungovať – ak si členovia skupiny pomáhajú a ochraňujú sa navzájom. To sú prírodné zákony.


Sami vidíme čo sa deje, keď človek koná v rozpore s prírodnými zákonmi, keď ich nerešpektuje, keď porušuje rovnováhu v prírode. Vidíme čo sa deje s otepľovaním planéty, s topením ľadovcov, so zmenšovaním plochy dažďových pralesov. O pár rokov sa možno budeme veľmi veľmi čudovať – čo sa s nami a s planétou bude diať.


Peniaze sú práve to, čo tieto zákony narušuje. Ľudia hromadia peniaze a v obave o ne, aby o ne neprišli, alebo aby im ich iní nezávideli – sa od ostatných oddeľujú. Poznáte vo svojom okolí obrovské vily schované za vysokánskymi plotmi?

 

Týchto ľudí nezaujíma nič iné – ako ich vlastné osobné blaho, stav konta, luxus v ich dome, byte, počet exotických dovoleniek do roka... Je to presne to isté ako likvidovanie dažďového pralesa v Brazílii, ktorý je považovaný za pľúca tejto planéty.


A viete čo je v súlade s prírodou? B arter! Niečo vyrobím a podporím „niekoho ďalšieho“ a ten „niekto“  zase vyrobí niečo iné a podporí zase niekoho „ďalšieho“. A ten „ďalší“ – zase podporí – MŇA !


Tu v Trenčíne je jeden podnikateľ, ktorý má prosperujúci autoservis. Vôbec si nesťažoval, že by mal málo zákazníkov, darilo sa mu vcelku dobre. Aj napriek tomu sa rozhodol – pomôcť ďalším podnikateľom v Trenčíne a okolí (členom bartr ového systému) – v čase keď nemal v servise celkom plno, tak im cez barter opravil pokazené autá. Potom o niečo neskôr sa rozhodol, že si postaví rodinný dom a zase na oplátku mu potom členovia bartrového systému pomohli s výstavbou tohto domu.


TOTO SÚ ZÁKONY PRÍRODY. A neoplatí sa s týmto zahrávať.