Život je pohyb a zmena

03.03.2013 15:19

O komunikácii toho bolo už veľa povedané a aj napísané. Stále sa snažím v komunikácii zlepšovať a stále vidím čo všetko ešte neviem.

To čo som zažila dnes a mám to ako čerstvý zážitok je to, aké je pri komunikácii veľmi dôležité mať čistú a jasnú myseľ, nebyť pri komunikácii ničím blokovaný, na nič fixovaný. A to je jedno – či v rámci komunikácie človek hovorí alebo počúva.

Až potom môže vzniknúť vzájomné porozumenie.

Majiteľ firmy, s ktorým som sa dnes stretla, má vo svojom regióne veľkú konkurenciu a zďaleka nevyužíva svoje kapacity ako by mohol. Jediné riešenie, ktoré používa sú zľavy, pomocou ktorých si získava a potom aj udržiava zákazníkov. Negatívnou stránkou tohto riešenia je potom nedostatok zdrojov na fungovanie, rozvoj aj modernizáciu. Keď sme sa rozprávali o možnostiach bartra - voľné kapacity si vyťažovať zákazkami cez barter, tak sa to majiteľovi síce na jednej strane páčilo, ale popri tom si to chcel ešte premyslieť – „pozriem sa čo tam máte v ponuke a potom sa podľa toho rozhodnem“...

Výmeny tovarov alebo služieb (barter) sa môžu urobiť na priamo - niečo za niečo. Tiež sa ale výmeny môžu uskutočniť cez bartrový systém. Systém sa preto volá SYSTÉM, lebo funguje na základe pravidiel, ktoré majú "hlavu a pätu".

Keď klient bartrového systému dodá inému klientovi bartrového systému svoje výrobky alebo služby, tento mu zaplatí bartrovými prostriedkami (nie svojimi produktami!). Bartrový nákup potom klient uskutoční u ľubovoľného klienta tohto bartrového systému.

Toto je jednoducho PRAVIDLO, ako napríklad pravidlo, že keď je na semafóre červená, tak treba stáť, lebo vtedy iné autá križujú moju cestu.

Bartrový informačný systém www.superbarter.sk  (bartrová burza) je denne - aj niekoľkokrát za deň – aktualizovaný. Ponuky a požiadavky sa tak stále menia - dopĺňajú, upravujú...

Keď sa klient do bartrovej burzy pozrie 3 x po sebe, zakaždým je tam niečo iné, nové!

Často sa stáva, že záujemcovia o spoluprácu sa rozhodujú o výhodnosti budúcej spolupráce podľa toho čo je v momentálnej ponuke v bartrovej burze. Ibaže už o pár hodín môže byť tá ponuka celkom iná !!!

Ako keby ste sa išli baliť na mesačnú dovolenku na chatu a nabalili by ste si do kufra iba gumáky, pršiplášť a dáždnik, lebo v deň čo sa balíte - celý deň prší.

A práve preto máme vyškolených profesionálnych bartrových poradcov, ktorí sa vyznajú v bartrovaní a vedia klientovi ušiť bartrový kabát "na mieru".

.